MasterSeal 6100 FX – erittäin joustava ja elastinen yksikomponenttinen vesieristekalvo alhaisella menekillä ja nopealla kovettumisella

 

  • Täyttää LEED-vaatimukset ja on osoittautunut erittäin suorituskykyiseksi monissa kohteissa Euroopassa

  • Huipputeknologia yhdistää voimakkaat sideaineet jauhemaisiin polymeereihin

 

Mannheim, Saksa – Tammikuun 15, 2015 – Kaksi vuotta Euroopan lanseerauksen jälkeen MasterSeal 6100 FX:ää käytetään monissa Euroopan maissa ja mitä haasteellisimmissa vesieristysprojekteissa. MasterSeal 6100 FX on erittäin joustava ja elastinen yksikomponenttinen vesieristekalvo, jossa on alhainen menekki ja nopea kovettuminen. Sen suurimpia etuja on se, että siinä on teknologian avulla yhdistetty huipputehokkaat sideaineet, joihin on lisätty jauhemaisia polymeerejä. Tuote on osa Master Builders Solutions -tuotevalikoimaa. BASF on kerännyt siihen edistykselliset rakennuskemialliset ratkaisunsa, jotka soveltuvat niin uuteen rakentamiseen, kunnossapitoon, korjaukseen kuin rakenteiden uudistukseen.


Kevyeen koostumuksensa ja annostilavuutensa ansiosta MasterSeal 6100 FX on erittäin tehokas ja taloudellinen tuote. Kun MasterSeal 6100 FX -paketti painaa 15 kiloa, vastaava setti kaksikomponenttisia tuotteita vaatii yleensä noin 8–10 litraa nestemäisiä polymeerejä, jotka sekoitetaan 20–25 kilon pakettiin jauhetta. Näin ollen sekä varastotilan tarve että pakkausmateriaalijätteen määrä pienenevät (jopa 50 prosenttia). Samalla saavutetaan myös alhaisemmat kuljetuskulut. Tasainen kalvo saadaan aikaan jo 1,8 kilolla MasterSeal 6100 FX -jauhetta per neliömetri ja jopa -10 ºC:ssa. Kovettumisen jälkeen tämä kalvo kestää positiivista vedenpainetta 5 baaria ja silloittaa jopa 2 mm halkeamia. Se on helppo levittää ja kovettuu nopeasti, joka tarkoittaa lyhempiä seisonta-aikoja. Verrattuna muihin nestemäisiin vesieristekalvoihin, MasterSeal 6100 FX:n ansiosta voidaan, projektin koosta riippuen, säästää jopa kokonainen työpäivä.

 

MasterSeal 6100 FX täyttää korkeimmatkin LEED-vaatimukset ja on todistetusti ollut erittäin suorituskykyinen monissa kohteissa Euroopassa.

MasterSeal 6100 FX on osa BASF:n kestävää kehitystä. Se on olennainen tekijä tuotteiden ja ratkaisujen kehitys- ja tutkimustyössä. MasterSeal 6100 FX on kehitetty LEED:n (Amerikkalaisten vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, Leadership in Energy and Environmental Design) periaatteiden mukaisesti. Se täyttää LEED-pisteet seuraavasti: kaksi pistettä kierretyn materiaalin käytöstä, kaksi pistettä alueellisten materiaalien käytöstä ja piste vähäpäästöisyydestä. Lisäksi MasterSeal 6100 FX ei haise ammoniakille, joten sitä voi helposti levittää suljetuissa tiloissa.


MasterSeal 6100 FX on toimiva ratkaisu niin urakan tilaajien kannalta kuin tuotteen levittäjien kannalta. Tämä on todettu monissa menestyksekkäissä projekteissa ympäri Eurooppaa: Italian Livignoon vettä toimittavat Tresendan ja Vagon sillat on vesieristetty sekä sisä- että ulkopuolelta. MasterSeal 6100 FX estää veden pääsyn rakenteisiin, jolloin ei synny ruostumisesta aiheutuvia vaurioita. Tässä korkean ilmanalan kohteessa tuotteelta vaadittiin elastisuutta matalissa lämpötiloissa. Sen lisäksi se pystyi tarjoamaan selvästi alhaisemmat kunnossapitokustannukset.


Belgian Leuvenissa on kohde, jossa vesieristettiin erään sillan sivulla kulkeva kävelytie, joka altistuu valolle ja jalankulkuliikenteelle. Siellä tarvittiin ennen kaikkea kulumista kestävää materiaalia, joka säilyttää värinsä ja ulkonäkönsä UV-säteilyssä ja eri sääolosuhteissa. MasterSeal 6100 FX soveltui tehtävään nopean levityksen ansiosta ja koska yksi kerros riittää muodostamaan tarvittavan kalvon. Ratkaisevana tekijänä oli mahdollisuus levittää tuote "vihreälle betonille", märille alustoille ja märissä olosuhteissa.


Montejossa, Salamancan lähellä Espanjassa tarvittiin pinnalle tulevaa vesieristystä upotetuille betonisäiliöille, joihin sijoitetaan käsiteltyä vettä ennen kuin se käytetään uudestaan teollisessa prosessissa ja puhdistuksessa. Tässä tapauksessa MasterSeal 6100 FX valittiin sen helpon levityksen ja vähäisen menekin ansiosta. Lisäksi sen elastisuus peittää alustaan mahdollisesti ilmestyvät halkeamat.


Italiassa hankalien etäisyyksien päässä sijaitsevan Cordée Montblanc -tunnelin ruiskubetonin pintaan levitettiin vesieriste. MasterSeal 6100 FX oli ehdoton valinta sen materiaalin ja etenkin pakkausjätteen vähäisen määrän ansiosta. Lisäksi sitä on saatavana aidon valkoisena ja se on helppo levittää kostealle alustalle, joten MasterSeal 6100 FX:ssä oli monia merkittäviä etuja.


Lisätietoja MasterSeal 6100 FX:stä ja yksityiskohtaiset tiedot neljästä referenssiprojektista osoitteessa www.master-builders-solutions.basf.co.uk

 

BASF

BASF on toiminut kemian alalla jo 150 vuotta. Portfoliossamme on kaikkea kemikaaleista, muovimateriaaleista, jalostustuotteista ja kasvinsuojeluaineista öljyyn ja kaasuun. Maailman johtavana kemianteollisuuden yrityksenä olemme päättäneet yhdistää taloudellisen menestyksen, ympäristönsuojelun ja yhteiskuntavastuun. Tieteen ja innovaatioiden avulla mahdollistamme eri alojen asiakkaidemme pysymisen nyky-yhteiskunnan ja tulevaisuuden vaatimusten tasolla. Tuotteemme ja ratkaisumme edistävät luonnonresurssien kestävää käyttöä, turvaavat ravinnon ja parantavat elämänlaatua. Olemme tiivistäneet osallisuutemme toimintatavoitteeseemme: We create chemistry for a sustainable future. BASF:llä oli noin 74 miljardin euron liikevaihto vuonna 2013, ja vuoden lopussa yrityksellä oli yli 112 000 työntekijää. BASF:n osakkeista käydään kauppaa Frankfurtin (BAS), Lontoon (BFA) ja Zürichin (AN) pörsseissä Lisätietoja BASF:stä on osoitteessa www.basf.com.

Construction Chemicals

BASF:n Construction Chemicals -osasto tarjoaa kehittyneitä kemiallisia ratkaisuja uuteen rakentamiseen sekä rakenteiden huolto-, korjaus- ja uudistuskohteisiin: Kattava portfolio pitää sisällään betonin ja sementin lisäaineet, maanalaisen rakentamisen kemialliset ratkaisut, vesieristysratkaisut, tiivisteet, betonikorjaus- ja suojausratkaisut, laastit, lattiajärjestelmät, tiilien kiinnityslastit, paisunnan ohjausjärjestelmät ja puunsuojausratkaisut.  Construction Chemicalsin osaston 5 700 työntekijää muodostavat maailmanlaajuisen rakennusalan asiantuntijoiden yhteisön. Ratkaistaksemme asiakkaidemme kaikki rakennushaasteet aina suunnittelusta projektin päätökseen asti teemme yhteistyötä eri osaamisalueiden asiantuntijoiden ja maantieteellisten alueiden välillä, ja kokemuksemme koostuu lukemattomista rakennusurakoista ympäri maailmaa. Panostamme globaalin BASF-teknologiamme sekä paikallisten rakennustarpeiden syvällisen tuntemuksemme kehittääksemme innovaatioita, jotka auttavat sinua menestymään edistäen samalla kestävää rakentamista. Osasto hoitaa rakennustyömaita ja myyntikonttoreita yli 50 maassa ja saavutti vuonna 2013 noin 2,1 miljardin euron myyntitulot.

 

BASF:n Master Builders Solutions

Master Builders Solutions –brändi yhdistää BASF:n laajan asiantuntemuksen ja luo kemiallisia ratkaisuja uudisrakentamiseen kuin korjaus-, huolto- ja uudistuskohteisiin. Master Builders Solutions perustuu yli sadan vuoden rakennusalan kokemukseen. Brändin kattava portfolio pitää sisällään betonin ja sementin lisäaineet, maanalaisen rakentamisen kemialliset ratkaisut, vesieristysratkaisut, tiivisteet, betonikorjaus- & suojausratkaisut, massat ja lattioiden pinnoiteratkaisut. BASF:n maailmanlaajuisen rakennusalan asiantuntijoiden yhteisö on Master Builders Solutionsin ydin. Me osaamme yhdistää oikeat elementit portfoliostamme ratkaistaksemme juuri sinun haasteesi. Teemme yhteistyötä eri osaamisalueiden asiantuntijoiden ja maantieteellisten alueiden välillä, ja kokemuksemme koostuu lukemattomista rakennusurakoista ympäri maailmaa.. Yhdistämme globaalin BASF-teknologiamme sekä paikallisten rakennustarpeiden syvällisen tuntemuksemme kehittääksemme innovaatioita, jotka auttavat sinua menestymään edistäen samalla kestävää rakentamista.